Vanatoare la mistret 1/10

Posted on octombrie 19th, 2011 by admin in Tehnici de vanatoare

  Pentru ca este una din vanatorile cele mai raspandite si populare in mai toata lumea, incepem un capitol, speram noi cat mai documentat despre mistret.

Capitolul vanatoare la mistret il adresam atat vanatorilor tineri cat si pentru celor mai experimentati. Vom atinge informatii generale, tehnici de vanatoare de prin lume, de la noi cu bune si rele, tehnologia de ultima ora pentru arme si munitie si geo-localizare. Nu i-am uitat nici pe prietenii patrupezi, specialisti in vanatul de mistret.

Va uram lectura placuta si comentarii savuroase!

 

 

Date generale despre vanatoare la mistret ( SUS SCROFA )

Perioada de vanatoare : 1 aug – 31 ian, optim pentru vanatoare 1 nov-1 ian.

Anatomia mistretului  – bine de stiut pentru trageri perfecte si vanatori elegante


 

 

 

 

 

 

 

 

Cum tragem si cum facem corectia

Trebuie luati in calcul mai multi factori: tipul de arma, balistica, viteza vanatului, pozitia de tragere, swingul si facuta in consecinta o corectie de tragere.  Exemplul de mai jos este facut pentru o tragere de la 30 m la goana, cu o  arma lenta din pozitia in picioare, fara ajutor de monopod sau tripod. In conditii de tragere din pozitie fixa si arma stabilizata pe trepied(sau monopod, bipod) corectia este mai mica, tragerea e mai usoara si rezultatele sunt imediate.

Distanta de 30 m fata de vanat inseamna ca ochiul vanatului devine clar in vedere iar tinta trebuie stabilizata in plan perpendicular pe axa vanatului. Luati in calcul anatomia organelor si viteza de deplasare la goana. Cu cat viteza vanatului este mai mare, corectia este mai mare. Ex: pt o viteza de 10m/s (36 km/h) corectia ajunge si la 40 cm in fata animalului.

 

 

 

 

 

 

 

Vedere buna pe catare!!! Si trimite-ne poze de la vanatorile tale! Cel mai votat trofeu va fi premiat la final de sezon!

 

Boncaneste si tu!

Info vanatoare - noutati:

COORDONATE VIZUINA

Suntem in tara Barsei! Vorbim ca la prima scoala romaneasca infiintata tot aici dar mai stim si germanistica, ungureasca. Vorbim si frantzuzeste si englezeste pt ca avem prieteni peste tot!

Adulmeca locul de boncanit:

Str. Avram Iancu 50, 1 A
(vizuina e de culoare galbena ca lanul de grau vara.)
Brasov - 500088

sau poti sa ne dai de veste:

Tel: 0 371 301 249

Ne pricepem sa raspundem si la depesa electronica daca ne trimiti aici:

contact@hailavanatoare.ro

Echipamente, arme si accesorii de vanatoare

Cum sa ai catare plina la mistret

Fiecare vanator isi doreste ca partida de vanatoare sa fie ...

Tehnici de vanatoare

Cum se vaneaza iepurele

Zapada din ultimele zile ne indeamna sa plecam la o ...